przekąski 29.06.2023

ciepłe bułki w domu

20 min
4 porcje
Ciepłe bułki w domu
nazarovsergey, stock.adobe.com
0

Sushi już dawno przestało być egzotyczne, a teraz wielu gotuje je w domu. Jeśli jesteś również zainteresowany tym tematem, wypróbuj przepis na ciepłe bułki w domu. Bardzo ważne jest, aby po upieczeniu główne składniki w bułce zachowały świeży smak.

Składniki

dla ról:
dla tempury:
Opcjonalnie:
  • Curry - 1 łyżeczka
  • mąka - 100 g
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 150 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado przekrój na pół, obierz i pestkę. Zmiel i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój łososia w długie kostki, pstrąga w małe kostki.

Rozłóż bambusową matę. Umieść na nim arkusz nori i ułóż warstwę ryżu.

Połóż awokado i łososia na szerokiej krawędzi.

Zwiń ciasną rolkę, pomagając sobie bambusową matą.

Wymieszaj mąkę z wodą i ubitym jajkiem. Tempura powinna być gruba.

W osobnej misce połącz mąkę i curry.

Zwiń bułkę w suchej mieszance, zanurz w cieście i smaż na oleju na złoty kolor. Zwykle zajmuje to około 30 sekund.

Pokrój ciepłe bułki na małe kawałki, ułóż na talerzu i udekoruj pokruszonym pstrągiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy