Istnieją dziesiątki i setki różnych potraw z grzybów, ale moim ulubionym pozostaje kawior grzybowy. W tym fakt, że można go zupełnie inaczej podawać i pokonać. Na przykład pięknie ułożyć w tartaletki i zaprezentować na domowym stole w formie bufetu.
Składniki
- Grzyby - 1 kg
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- tartaletki - 2 opakowania
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jeśli używasz grzybów leśnych, najpierw spawaj je przez 20 minut i wysusz.
Pokrój cebulę i zetrzyj marchewki. Smażyć do miękkości przez 5 do 7 minut.
Dodaj pokrojone grzyby i smaż wszystko razem, aż wilgoć wyparuje.
Dopraw przekąskę, dodaj czosnek, przełóż kawior przez maszynkę do mięsa i rozłóż na tartaletach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy