Świąteczny stół okaże się piękniejszy, jeśli udekorujesz potrawy zgodnie z tematem. Na przykład możesz przygotować świąteczne tartaletki w kształcie choinki. Wypełnienie wystarczy. Użyłam popularnego połączenia topionego sera, jajek i majonezu.
Składniki
- ser topiony - 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- koperek - pół
- Badian - 10 sztuk
- tartaletki - 10 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj roztopiony ser i obrane jajka.
Dodaj zmielony pieprz, sól i majonez.
Wymieszaj i napełnij tartaletki, aby utworzyć wysoki slajd.
Drobno posiekaj koperek.
Grubo posyp koperkiem masę jajeczno-serową ze wszystkich stron.
Umieść gwiazdkę anyżu na każdej zjeżdżalni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy