przekąski 08.07.2023

pasta z ciecierzycy

45 min
4 porcje
Pasta z ciecierzycy
Ildi, stock.adobe.com
0

Uwielbiam przygotowywać różnorodne pasty do kanapek, ponieważ zawsze masz pod ręką pełną przekąskę. Są doskonale przechowywane w pojemniku w lodówce, a także smaczniejsze i zdrowsze niż pasty do smarowania w sklepie. Proponuję dziś przygotować przepis z ciecierzycy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ciecierzycę przez noc.

Gotuj do miękkości, wrzuć do durszlaka, ale zachowaj bulion.

Zmiksuj ciecierzycę z czosnkiem i przyprawami w blenderze.

Kontynuując ubijanie, dodaj bulion do pożądanej konsystencji pasty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy