
Z przyjemnością eksperymentuję z tą kombinacją szprotek i warzyw w kanapkach, a dziś chcę podzielić się z wami jednym z moich ulubionych przepisów. Oto taka przekąska ze świeżymi pomidorami, niewiele osób pozostawi obojętnych.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- szproty - 4-8 sztuk
- jaja przepiórcze - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- Zieleń - 2 gałązki
- awokado - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj miąższ awokado i wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami.
Rozłóż masę na chlebie.
Gotuj jajka przepiórcze 4-5 minut po ugotowaniu i pokrój na pół.
Ułóż szproty, połówki jajek i kliny koktajlowe na kanapkach.
Udekoruj kanapki zielenią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy