dżem z czarnej porzeczki i malin

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki i malin
beats_, stock.adobe.com
0

Dżemy jagodowe to klasyka, a klasyka często chce się urozmaicić. Dlatego od dawna robię dżemy z mieszanki różnych składników, a nie tylko z jednej rzeczy. Połączenie malin i czarnej porzeczki jest nie tylko smaczne, ale także zdrowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz porzeczki, maliny i cukier. Pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Pozwól dżemowi ostygnąć przez kilka godzin i gotuj przez 10 minut.

Ponownie ostudź przez kilka godzin i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy