przekąski 22.01.2022

pasztet z krewetek

15 min
2 porcje
Pasztet z krewetek
marysckin, stock.adobe.com
0

Sklepy sprzedają wiele past z krewetek, ale najczęściej mają bardzo wątpliwy skład, a od krewetek jest jedna nazwa. Dlatego oferuję ci ten przepis na lekki i delikatny pasztet z krewetek. Szczególnie dobrze smakuje z prażoną bagietką.

Składniki

  • krewetki (obrane) – 250 g
  • masło - 100 g
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • czarny pieprz - 6 groszek
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • sól - 1 szczypta
  • sok z cytryny - 1 CZ. l.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj krewetki z liściem laurowym i ziarnem pieprzu przez 3-5 minut.

Jajko ugotować na twardo, obrać i oddzielić białko od żółtka. Żółtko nie będzie tutaj potrzebne.

Zmiel krewetki, białko i zmiękczone masło w blenderze.

Sól, pieprz i skrop pasztet sokiem z cytryny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy