
Sklepy sprzedają wiele past z krewetek, ale najczęściej mają bardzo wątpliwy skład, a od krewetek jest jedna nazwa. Dlatego oferuję ci ten przepis na lekki i delikatny pasztet z krewetek. Szczególnie dobrze smakuje z prażoną bagietką.
Składniki
- krewetki (obrane) – 250 g
- masło - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- czarny pieprz - 6 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj krewetki z liściem laurowym i ziarnem pieprzu przez 3-5 minut.
Jajko ugotować na twardo, obrać i oddzielić białko od żółtka. Żółtko nie będzie tutaj potrzebne.
Zmiel krewetki, białko i zmiękczone masło w blenderze.
Sól, pieprz i skrop pasztet sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy