przekąski 17.07.2023

Koreańskie kimchi z białej kapusty

30 min
4 porcje
Kimchi z białej kapusty po koreańsku
nungning20, stock.adobe.com
0

Pikantne przekąski są zawsze bardzo popularne. Podaje się je na święta i często tak się gotuje. Jeśli lubisz takie potrawy, polecam spróbować koreańskiego przepisu kimchi z białej kapusty. Gwarantuję, że ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel kapustę na liście, pokrój na duże kawałki.

Złożyć do miski, zalać 1,5 l wrzącej wody i odstawić na 20 minut.

Zmiel obrany czosnek, rzodkiewkę i ostrą paprykę w blenderze.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Wrzuć kapustę do durszlaka.

Zagotuj 500 ml wody, dodaj cukier, sól, smażoną cebulę i półfabrykat z ostrą papryką.

Wyłącz ogrzewanie, wlej ocet i wymieszaj.

Włóż kapustę do przygotowanego pojemnika, zalej pikantną marynatą.

Przykryj podwójną warstwą gazy i wstaw do lodówki na 48 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy