Kanapki z paluszkami krabowymi i pomidorami rozwiązują jednocześnie dwa ważne problemy podczas planowania świątecznej uczty. Po pierwsze, są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Po drugie, na pewno spodoba się większości twoich gości.
Składniki
- chleb (do tostów) – 4 plasterki
- paluszki krabowe - 4 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- sałata - 2 liścia
- majonez - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj mrożone paluszki krabowe na drobnej tarce – w ten sposób nie rozpadną się. Wymieszaj je z majonezem.
Opłucz i osusz liście sałaty, a pomidory pokrój w cienkie plasterki.
Odetnij skórkę z kromek chleba i pokrój na kilka kawałków.
Połóż liście sałaty na połowie plasterków, masę paluszków krabowych i plasterek pomidora na wierzchu.
Przykryj pozostałymi kromkami chleba i zabezpiecz kanapki szpikulcem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy