przekąski 08.03.2022

kanapki z tuńczykiem i ziołami

10 min
2 porcje
Kanapki z tuńczykiem i ziołami
0

Puszka tuńczyka w puszce to prawie gotowe danie. Ale mimo to jedzenie go po prostu nie jest zbyt smaczne i interesujące. Inną rzeczą są takie przepyszne kanapki z ziołami i aromatycznymi ziołami.

Składniki

  • chleb - 2 plasterki
  • tuńczyk (we własnym soku) – 1 Bank
  • rukola - 40 g
  • Zieleń - 5 gałązki
  • sól - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj tuńczyka widelcem, solą, pieprzem i wymieszaj z posiekanymi ziołami.

Kanapki z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Opłucz rukolę i dokładnie osusz papierowymi serwetkami.

Kanapki z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Opiekaj chleb na grillu lub na nieprzywierającej patelni. Ułóż rukolę i tuńczyka na wierzchu.

Kanapki z tuńczykiem i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy