Przekąska z paluszkami krabowymi, jajkami, serem i czosnkiem może być bardziej pikantna lub nieco wyspiarska. Wszystko zależy od ilości czosnku, a także możesz dodać trochę czerwonej mielonej papryki.
Składniki
- paluszki krabowe - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser (solidny) – 50 g
- czosnek - 2 ząbki
- majonez - 1,5 art.
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- koperek - 5 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Schłodzone paluszki krabowe obierz skorupkę celofanu, drobno posiekaj i włóż do miski.
Jajka kurze ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na drobnej tarce, włóż do salaterki.
Twardy ser również zetrzyj na drobnej tarce, włóż do miski.
Dodaj sól, pieprz, majonez i czosnek przepuszczony przez prasę. Wszystko wymieszaj.
Uformuj małe kulki i umieść na talerzu do serwowania.
Drobno posiekaj koperek i posyp kulki na wierzchu. Przekąska jest gotowa!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy