Jak możesz się oprzeć połączeniu najdelikatniejszego kremu z awokado z krewetkami? To wykwintna, a jednocześnie łatwa w przygotowaniu przekąska, która ozdobi każdy świąteczny stół. Potrzebujesz 12 tartlets. Zamiast tego możesz użyć chleba lub plasterków bagietki.
Składniki
- tartaletki - 12 sztuk
- awokado - 1 rzecz
- krewetki - 24 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- sól - 1 szczypta
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz awokado, zmiel je w blenderze i dodaj sok z cytryny z przyprawami.
Drobno posiekaj paprykę i zioła.
Gotuj krewetki we wrzącej wodzie do miękkości i obierz skorupy.
Napełnij tartaletki kremem z awokado za pomocą strzykawki do ciasta.
Pięknie ułóż paprykę na wierzchu, ostrożnie umieść 2 krewetki i udekoruj tartaletki ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy