Faszerowane jajka z tuńczykiem to bardzo smaczne, delikatne, a także zdrowe połączenie. Co więcej, gotują się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli wcześniej ugotujesz jajka. Taka przekąska jest zawsze odpowiednia na świątecznym stole i pomoże, jeśli goście pojawią się nieoczekiwanie.
Składniki
- jaja kurze - 6 sztuk
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- majonez - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- szczypiorek - 2 pióra
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo w słonej wodzie, aby się nie popękały.
Ostudź je w zimnej wodzie i delikatnie szczotkuj, aby uniknąć uszkodzenia białka.
Pokrój każde jajko na pół, wyjmij żółtka i włóż je do miski.
Dodaj tuńczyka, przyprawy i majonez i dokładnie zetrzyj wszystko widelcem, aż będzie gładkie.
Wypełnij białka nadzieniem i udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy