przekąski 22.01.2022

faszerowane jajka z tuńczykiem

15 min
4 porcje
Faszerowane jajka z tuńczykiem
0

Faszerowane jajka z tuńczykiem to bardzo smaczne, delikatne, a także zdrowe połączenie. Co więcej, gotują się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli wcześniej ugotujesz jajka. Taka przekąska jest zawsze odpowiednia na świątecznym stole i pomoże, jeśli goście pojawią się nieoczekiwanie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo w słonej wodzie, aby się nie popękały.

Faszerowane jajka z tuńczykiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ostudź je w zimnej wodzie i delikatnie szczotkuj, aby uniknąć uszkodzenia białka.

Faszerowane jajka z tuńczykiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój każde jajko na pół, wyjmij żółtka i włóż je do miski.

Faszerowane jajka z tuńczykiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj tuńczyka, przyprawy i majonez i dokładnie zetrzyj wszystko widelcem, aż będzie gładkie.

Faszerowane jajka z tuńczykiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wypełnij białka nadzieniem i udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulą.

Faszerowane jajka z tuńczykiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy