przekąski 22.01.2022

cukinia po koreańsku

20 min
4 porcje
Cukinia po koreańsku
0

Ze wszystkich warzyw cukinia jest jedną z najbardziej udanych do gotowania w stylu koreańskim. Są doskonale cięte na tej samej tarce, zachowują kształt cienkich pasków i nie rozpadają się. Okazuje się więc nie tylko smaczny, ale także estetyczny!

Składniki

  • cukinia - 800 g
  • czosnek - 3 ząbki
  • cukier - 1 art.
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 20 g
  • ocet - 3 łyżeczka
  • Olej roślinny - 3 art.
  • koperek - 30 g
  • bazylia - 30 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię na tarce do koreańskiej marchwi.

Cukinia po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Drobno posiekaj bazylię z koperkiem i czosnkiem, dodaj do cukinii.

Cukinia po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posyp warzywa solą, cukrem i przyprawami do smaku.

Cukinia po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej olej roślinny z octem, dokładnie wymieszaj i pozostaw do marynowania na co najmniej kilka godzin.

Cukinia po koreańsku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy