Wydawałoby się, że może być łatwiej niż zwykła kanapka z serem? Ale aby było naprawdę aromatyczne, chrupiące i ze stopionym nadzieniem, istnieje kilka prostych tajemnic. Chcę się nimi podzielić w tym przepisie!
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- ser (który dobrze się topi) – 2 plasterki
- Zieleń - 1 gałązka
- szczypiorek - 1 pióro
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opiekaj cienkie kromki chleba na grillu, patelni grillowej lub zwykłej patelni nieprzywierającej. Radzę obejść się bez oleju.
Umieść między nimi plastry sera o średniej grubości, aby przykryły cały chleb.
Posyp ser odrobiną posiekanych ziół i szczypiorku.
Wyślij kanapki na minutę do kuchenki mikrofalowej lub na 5 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.
Wytnij je po przekątnej podczas serwowania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy