Paluszki krabowe można smażyć na wiele sposobów, a jedną z moich ulubionych opcji jest aromatyczna wędzona papryka. Takie wyraziste przyprawy przekształcają neutralne produkty dosłownie na naszych oczach. Ta przystawka najlepiej komponuje się z pikantnym sosem pomidorowym.
Składniki
- jaja kurze - 1 rzecz
- paluszki krabowe - 150 g
- papryka (wędzone) – 1 łyżeczka
- mąka - 1 art.
- Olej roślinny - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lepiej przesiać mąkę i wędzoną paprykę, aby nie zbierały się w grudkach w cieście.
Dodaj je do jajka i ubij wszystko razem trzepaczką, aż będą gładkie.
Rozmrożone paluszki krabowe przekrój na pół, zanurz w cieście.
Smażyć na gorącej patelni na oleju.
Rozłóż przekąskę na ręcznikach papierowych, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy