przekąski 22.01.2022

smażone paluszki krabowe z papryką

15 min
2 porcje
Paluszki krabowe smażone z papryką
0

Paluszki krabowe można smażyć na wiele sposobów, a jedną z moich ulubionych opcji jest aromatyczna wędzona papryka. Takie wyraziste przyprawy przekształcają neutralne produkty dosłownie na naszych oczach. Ta przystawka najlepiej komponuje się z pikantnym sosem pomidorowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lepiej przesiać mąkę i wędzoną paprykę, aby nie zbierały się w grudkach w cieście.

Paluszki krabowe smażone z papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj je do jajka i ubij wszystko razem trzepaczką, aż będą gładkie.

Paluszki krabowe smażone z papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozmrożone paluszki krabowe przekrój na pół, zanurz w cieście.

Paluszki krabowe smażone z papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Smażyć na gorącej patelni na oleju.

Paluszki krabowe smażone z papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozłóż przekąskę na ręcznikach papierowych, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu.

Paluszki krabowe smażone z papryką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy