dania główne 12.02.2022

placki z kapusty pekińskiej

35 min
4 porcje
Placki z kapusty pekińskiej
Stanislav Ostranitsa, stock.adobe.com
0

Jeśli możesz zrobić placki ziemniaczane z białej kapusty, dlaczego nie zrobić ich z Pekinu? Pamiętaj, że będą jeszcze delikatniejsze i najprawdopodobniej cieńsze ze względu na konsystencję ciasta. Ale smażą się jeszcze szybciej-dosłownie przez minutę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę pekińską tak cienko, jak to możliwe.

Ubij jajka z przyprawami i mąką, aż będą gładkie i wymieszaj z pekińczykiem.

Rozłóż placki ziemniaczane na patelni i smaż z obu stron, delikatnie obracając w tym procesie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy