dania główne 09.06.2022

zapiekanka z twarogu na białkach ze skrobią

1 godz. 5 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogu na białkach ze skrobią
len44ik, stock.adobe.com
0

Najdelikatniejsze i najbardziej przewiewne zapiekanki z twarogu uzyskuje się na ubitych białkach jaj. I można je również gotować na różne sposoby. Na przykład ze skrobią i bez mąki. Podawaj z ulubionym syropem lub po prostu ze świeżymi owocami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij białka solą w puszystą pianę.

Ubij twarożek ze śmietaną, cukrem i żółtkami blenderem, aż będzie gładki.

Dodaj skrobię do twarogu i dokładnie przerwij wszystko.

Delikatnie wymieszaj białka szpatułką i włóż masę do formy.

Piecz zapiekankę w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy