Smażone banany to bardzo interesujący i niezwykły składnik słodkich przekąsek lub śniadań. Powiem Ci, jak je ugotować i co połączyć, aby uzyskać harmonijny, ale nie mdły smak.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- Pasta orzechowa - 2-3 art.
- ser twarogowy - 2-3 art.
- banany - 1-2 kawałki
- masło - 2 art.
- Borówka - 1 garść
- mięta - 1 garść
- orzechy - 1 garść
- miód - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój banana w cienkie plasterki lub plasterki i smaż na maśle z obu stron na złoty kolor. Przełóż na ręczniki papierowe.
Opiekaj kromki chleba i posmaruj pastą orzechową lub twarogiem.
Ułóż banany i jagody na wierzchu. Kanapki posyp orzechami, lekko polej miodem i udekoruj listkami mięty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy