Z koreańską marchewką wszystko jest jasne. Ale czy wiesz, że w ten sam sposób możesz ugotować swoje ulubione grzyby z ziołami? Mówię Ci, jak je odpowiednio przygotować, co dodać i na jakie proporcje się skupić, aby przekąska była jak najsmaczniejsza.
Składniki
- Grzyby - 500 g
- liść laurowy - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 20 g
- mielony imbir - 0.5 łyżeczka
- biały pieprz - 1 szczypta
- kolendra - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- Zieleń - 45 g
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 20 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z liściem laurowym i gotuj w niej grzyby przez 10-15 minut. Pozwól grzybom całkowicie spłynąć i ostygnąć.
Dodaj do nich posiekane warzywa i zmiażdżony czosnek.
Rozgrzej olej, dodaj do niego wszystkie przyprawy i wlej grzyby.
Wlej tam ocet, wymieszaj wszystko i pozostaw do marynowania na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy