Kiedy nie ma czasu ani ochoty na gotowanie, możesz szybko zrobić hot doga. Z koreańską marchewką zawsze okazuje się soczysty i pyszny. Wolę gotować z nieostrą marchewką, a pieprz lub sól niech każdy doda do woli.
Składniki
- Kok (dla hot dogów) – 4 kawałki
- parówki - 4 kawałki
- koreańska marchewka - 250 g
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sałata - 4 listek
- Zieleń (różna) – 10 g
- musztarda - 4 łyżeczka
- majonez - 4 art.
- mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki i obraną fioletową cebulę.
Wymieszaj musztardę z majonezem.
Pokrój bułkę tak, aby przeciwna strona pozostała nienaruszona.
Posmaruj wnętrze sosem musztardowo-majonezowym.
Włóż sałatę, kiełbasę, pomidory, ogórki i koreańską marchewkę.
Dodaj posiekaną cebulę, zioła i posyp mielonym pieprzem. Powtórz z pozostałymi bułkami i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy