Pieczone jabłka to ulubiona uczta z dzieciństwa dla wielu. Ale po co o nim zapominać? Proponuję przygotować pyszny i piękny deser z pieczonych jabłek z nadzieniem z suszonych owoców. Do dekoracji idealne są laski cynamonu i gwiazdki anyżu gwiazdkowego.
Składniki
- jabłka (słodkie) – 4 kawałki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- rodzynki - 1 garść
- orzechy - 1 garść
- suszone owoce - 80 g
- miód - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij górę jabłek i usuń środek. Skrop wnętrze sokiem z cytryny.
Połącz rodzynki, suszone owoce, posiekane orzechy i miód.
Włóż nadzienie do jabłek, przykryj wierzchołkami.
Piec około 25-30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy