Dostosowanie ulubionych deserów do diety ketonowej nie będzie trudne. Ponadto możesz wymyślić własne opcje od podstaw. Chcę podzielić się z wami ulubionym ciastem Keto bez pieczenia. Eksperymentowałem z nim przez długi czas, aż uzyskałem naprawdę świetny wynik.
Składniki
- mąka migdałowa - 80 g
- mąka kokosowa - 70 g
- masło - 350 g
- substytut cukru (erytrytol) – 175 7
- esencja waniliowa - 2 łyżeczka
- kakao - 3 art.
- śmietana (33%) – 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgrzej łyżkę oleju i usmaż na niej mąkę kokosową z połową słodzika, mieszając.
Powtórz to samo osobno z mąką migdałową.
Wymieszaj kruszonkę kokosową z kakao.
Zmiękcz pozostałe masło i ubij śmietaną i wanilią. Możesz dodać więcej słodzika.
Rozłóż warstwy obu rodzajów okruchów i śmietany w formie lub w szklankach porcjowanych.
Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy