desery 20.07.2023

śmietana Tatarska

2 godz. 0 min.
4 porcje
Tatarska śmietana
0

Wśród wszystkich odmian kwaśnej śmietany mam kilka szczególnie ulubionych. Na przykład taka tatarska śmietana jest bardzo dobra. Różni się nieco od zwykłych odmian, a to tylko go zdobi. Złap wielokrotnie sprawdzony przepis!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta.

Wlej ciepłe mleko i masło, zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić w cieple na godzinę.

Rozwałkuj ciasto, włóż do formy i uformuj wysokie boki.

Ubij składniki nadzienia trzepaczką i wlej na podstawę.

W razie potrzeby spraw, aby boki były kręcone.

Piecz śmietanę w piekarniku przez około 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy