desery 08.02.2022

Ciasto & 171; Supershokolada&187;

1 godz. 5 min.
14 porcji
Ciasto
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Niewątpliwie czekolada jest ulubioną ucztą większości, dlatego takie ciasto jest skazane na sukces. Gotowanie nie jest trudne, co możesz zobaczyć, wypróbowując ten przepis. Gotowe ciasto powinno stać w lodówce przez kilka godzin.

Składniki

do ciast:
  • jaja kurze - 7 sztuk
  • mąka - 350 g
  • cukier - 100 g
  • kakao - 50 g
  • proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
  • sól - na czubku noża
  • masło (do smarowania formy) – 10 g
do ciast:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.

Osobno wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.

Połącz suchy kęs i ubite jajka.

Włóż ciasto do wysmarowanej formy i piecz przez 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Schłodzić gotowy biszkopt na ruszcie i pokroić na trzy identyczne ciasta.

W kąpieli wodnej rozpuść mleczną czekoladę i 100 g gorzkiej.

Dodaj masło, śmietanę i ubijaj mikserem przez 2-3 minuty.

Złóż ciasto, smarując ciasta kremem czekoladowym.

Zetrzyj pozostałą gorzką czekoladę i posyp ciasto na wierzchu.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz