desery 22.01.2022

czekoladowe Brownie

40 min
8 porcji
Czekoladowe Brownie
Maria Medvedeva, stock.adobe.com
0

Desery czekoladowe są w mojej rodzinie na pierwszym miejscu. Bez względu na to, ile ich ugotuję, zawsze będzie ich mało. Brownie czekoladowe jest szczególnie szybko spożywane. Pyszne ciasto z lukrem jest przygotowywane w bardzo prosty sposób. Dzielę się sprawdzonym przepisem.

Składniki

do testu:
do glazury:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej.

Dodaj cukier, sól, kakao i lekko ubite jajka.

Dodaj proszek do pieczenia, mąkę i dobrze wymieszaj.

Włóż ciasto do formy wyłożonej pergaminem i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

W małym rondelku wymieszaj cukier z kakao, dodaj mleko i miękkie masło.

Na małym ogniu doprowadzić masę do wrzenia, ciągle mieszając.

Ułóż brownie na tortownicy i polej polewą czekoladową. Przed podaniem pozostaw ciasto na 3-4 godziny do namoczenia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz