Jeśli lubisz śmietanę, wiesz na pewno, że możesz je ugotować na różne sposoby. Jedną z możliwych opcji jest taka kwaśna śmietana. To świetny wybór, jeśli nie chcesz pełnego ciasta lub po prostu chcesz wypróbować inny format.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij roztopione masło, cukier i połowę kwaśnej śmietany.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na 10 mm, pokroić w formę lub szklankę na identyczne małe ciasta i piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Rozdrobnij 4-5 ciast na okruchy.
Wymieszaj pozostałą śmietanę z mlekiem. W razie potrzeby dodaj więcej cukru i waniliny.
Namocz każde ciasto w tej impregnacji i zwiń w okruchy.
Zbierz ciasta, smarując ciasta tą samą kwaśną śmietaną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy