Jeśli ktoś uważa, że ciasto mochi w domu jest nierealne, to się mylisz. Przygotowanie takiego deseru jest absolutnie łatwe i prawdziwe. Po prostu wykonaj kroki krok po kroku z mojego przepisu i ciesz się niezwykłym deserem.
Składniki
do testu:
- mąka ryżowa - 110 g
- cukier - 35 g
- skrobia kukurydziana - 15 g
- mleko - 170 ml
- barwnik spożywczy - 2 krople
do nadzienia:
- ser twarogowy - 100 g
- śmietana (33%) – 30 g
- cukier puder - 30 g
- cukier - 15 g
- skrobia kukurydziana - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, po prostu ubij wszystkie składniki w blenderze, aż będą gładkie.
Przygotuj ciasto. Połącz wszystkie składniki, dobrze wymieszaj i mikrofaluj przez 5 minut. Okresowo wyjmuj z kuchenki mikrofalowej i mieszaj.
Rozłóż gorące ciasto na stole, wstępnie posyp stół skrobią. Rozwałkuj kiełbasę i pokrój na porcje. Weź porcję ciasta, zwiń piłkę. Zrób ciasto z kulki, umieść trochę nadzienia na środku i zwiń w kulkę.
Zanurz kulkę w skrobi i wyślij na talerz. Udekoruj gałązką mięty lub jagodami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy