Delikatna, pyszna i niesamowicie piękna śmietana z truskawkami to idealne danie sezonowe. Ale na pewno będziesz potrzebować słodkiej dojrzałej jagody, ponieważ to ona decyduje o ostatecznym smaku deseru. Cała rodzina na pewno będzie zachwycona!
Składniki
do ciast:
- jaja kurze - 4 kawałki
- mąka - 1 szkło
- soda spożywcza - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- brązowy cukier - 1 szkło
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
do kremu:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel białka i ubij w uporczywą pianę z cukrem.
Dodaj żółtka, kontynuując ubijanie.
Dodaj przesianą mąkę, sodę i cynamon i delikatnie wymieszaj.
Piec biszkopt w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 180 stopni, pozostawić do całkowitego ostygnięcia i pokroić.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie puszysta.
Posmaruj ciasta kremem, dodając pokrojone truskawki i wyślij ciasto do lodówki na noc.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy