Gotowanie potraw PP nie wymaga żadnych dodatkowych umiejętności kulinarnych ani wysiłku. Tutaj, jak zawsze, liczy się przede wszystkim Fantazja i pragnienie. Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo i prosto zrobić domowe ciasto PP na patelni.
Składniki
- jaja kurze - 3 kawałki
- kefir - 180 ml
- substytut cukru - 10 g
- kakao - 40 g
- mąka owsiana - 80 g
- proszek do pieczenia ciasta - 10 g
- mascarpone - 500 g
- twaróg - 150 g
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij trzepaczką jajka, kefir, sahzam, mąkę owsianą, proszek do pieczenia i kakao.
Lekko nasmaruj patelnię olej. Podgrzej i zmniejsz ogień.
Piecz cienkie ciasta z obu stron, aż się zarumienią.
Ubij mikserem zimne mascarpone, twaróg i wanilinę do smaku. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dodaj śmietanę.
Złóż ciasto, smarując ciasta kremem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy