desery 22.01.2022

kremówka czekoladowa z malinami

25 min
6 porcji
Fondant czekoladowy z malinami
Olga Tkacheva, stock.adobe.com
0

Z pewnością nie raz widziałeś oryginalne desery, z których po pokrojeniu wypływa słodkie nadzienie. Możesz przygotować tak niesamowitą ucztę w domu. Opowiadam prosty przepis na kremówkę czekoladową. Cały proces gotowania zajmie nie więcej niż 30 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce złóż połamaną na kawałki czekoladę i posiekane masło.

Podgrzewaj żywność w łaźni wodnej, aż całkowicie się rozpuści.

Ubij jajka z cukrem, aż będą lekkie.

Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.

Dodaj ciepły płyn czekoladowo-maślany i mieszaj, aż będzie gładki.

Wlej ciasto do wysmarowanych silikonowych foremek i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Powinna powstać cienka skorupa i małe kratery pośrodku.

Udekoruj gotowe ciasta malinami, miętą i posyp cukrem pudrem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy