Innym fajnym sposobem na zrobienie domowego sernika jest dodanie odrobiny żelatyny. W ten sposób uzyskuje bardziej jednolitą i elastyczną konsystencję, nawet jeśli robisz go z twarogu. Gorąco polecam chociaż raz spróbować!
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 200 g
 - masło - 70 g
 - twaróg - 400 g
 - śmietana (33%) – 400 ml
 - cukier puder - 100 g
 - cukier waniliowy - 1-2 art.
 - żelatyna - 20 g
 - woda - 65 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka z masłem w blenderze i rozłóż podstawę.
Zalej żelatynę wodą i przygotuj zgodnie z instrukcją.
Ubij pozostałe składniki blenderem zanurzeniowym.
Dodaj żelatynę i ponownie ubij.
Wlej masę na podstawę i włóż sernik na noc do lodówki pod folią.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy