Uwielbiam eksperymentować z moimi ulubionymi deserami, a jednym z moich ulubionych jest panna cotta. Ale tym razem postanowiłem uczynić go wyjątkowym, używając sfermentowanego mleka zamiast tradycyjnej śmietany lub mleka. Wynik? Delikatny deser o lekkiej kwaskowatości i pięknej konsystencji!
Składniki
- ryazhenka - 400 ml
- miód - 1 art.
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- mleko - 100 ml
- żelatyna - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij galaretkę mlekiem i pozostaw na chwilę zgodnie z instrukcją.
Wymieszaj sfermentowane mleko, miód i cynamon. Ubić.
Podgrzej żelatynę, aż się rozpuści i przecedź przez sitko do sfermentowanego chleba.
Ponownie ubij obrabiany przedmiot, aż będzie bąbelkowy.
Wlej Panna Cotta do foremek i wyślij do lodówki, aż stwardnieje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy