Sernik w powolnej kuchence okazuje się nie gorszy niż w piekarniku. Tym razem podzielę się z wami ulubionym przepisem na twaróg. Niezwykle smaczne, proste, a nawet bardzo niedrogie! Idealny deser na herbatę, który zachwyci dzieci i dorosłych.
Składniki
- ciasteczka - 220 g
- masło - 125 g
- twaróg - 800 g
- jaja kurze - 4-5 kawałki
- śmietana (20%) – 200 g
- skrobia - 2-3 art.
- cukier - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i mocno ułóż podstawę z bokami w powolnej kuchence.
Oddziel białka i ubij wszystkie pozostałe składniki blenderem zanurzeniowym.
Ubij osobno białka na szczyty i wymieszaj łopatką z twarogiem.
Wlej wszystko na podstawę i gotuj sernik w trybie "Pieczenia" przez 80-90 minut.
Pozostaw go w powolnej kuchence na kolejne 2 godziny po zakończeniu programu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy