Sernik z dodatkiem białej czekolady jest szczególnie delikatny, słodki, aromatyczny i piękny. A dzisiaj powiem Ci, jak go odpowiednio ugotować. W razie potrzeby możesz dodać trochę więcej wiórków kokosowych i udekorować deser śmietaną.
Składniki
- ciasteczka - 230 g
- masło - 100 g
- ser śmietankowy - 400 g
- śmietana (33%) – 150 g
- Biała czekolada - 240 g
- cukier puder - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i mocno ubij podstawę do formy.
Ubij ser śmietankowy ze śmietaną i cukrem pudrem, aż będzie puszysty.
Rozpuść białą czekoladę w dowolny sposób i dodaj do sera.
Wlej nadzienie na podstawę i wyślij sernik na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy