W przeciwieństwie do wielu diet opartych na ograniczeniach, dieta ketonowa jest w rzeczywistości dość zróżnicowana. A wszystko dlatego, że możesz dostosować do niego różne przepisy. W tym ciasta. Takie czekoladowe ciasto Keto robię nawet dla odmiany, bez żadnej diety.
Składniki
do ciast:
- mąka migdałowa - 3 szklanki
- kakao - 4 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 3 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- woda - 0.6 szklanki
- jaja kurze - 5 sztuk
- substytut cukru (erytrytol) – 0.5 szklanki
- ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczka
do kremu:
- kakao - 0.5 szklanki
- ser śmietankowy - 225 g
- masło - 0.25 szklanki
- substytut cukru (erytrytol) – 1.5 szklanki
- ekstrakt waniliowy - 1.5 CZ. l.
- mleko - 2-4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj suche składniki ciasta.
Ubij jajka ekstraktem waniliowym i wodą trzepaczką.
Połącz obie masy, wymieszaj ciasto, przekrój na pół i piecz dwa ciasta w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
Niech ciasta ostygną na ruszcie.
Ubij wszystkie składniki kremu mikserem. Jeśli jest bardzo gęsty, dodaj więcej mleka.
Posmaruj ciasta kremem i złóż ciasto. Wyślij do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy