Serniki z kuskusem wyróżniają się przede wszystkim oryginalną teksturą. Ale smak zbóż nie wpływa tak bardzo. Zasadniczo jest to ta sama kasza manna, tylko w innym przetwarzaniu i z większymi ziarnami. Wypróbuj ten przepis, gdy masz ochotę na eksperymenty.
Składniki
- twaróg - 400 g
- cukier - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- kuskus - 0.5 szklanki
- woda (wrząca woda) – 1 szklanka
- mąka - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej kuskus wrzącą wodą i pozostaw na 10-15 minut.
Zmiel twaróg z cukrem i jajkiem, aż będzie gładki. Ubij blenderem.
Dodaj schłodzony kuskus i przesianą mąkę, wymieszaj.
Uformuj serniki, zwiń w mąkę i usmaż na patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy