
Te urocze okrągłe serniki z chrupiącą skórką lepiej smażyć w głębokim tłuszczu. Aby nie były zbyt tłuste, natychmiast połóż je na papierowych serwetkach i ręcznikach – wchłoną nadmiar oleju.
Składniki
- twaróg - 250 g
- mąka - 50 g
- cukier - 50 g
- sól - 1 szczypta
- wanilina - 1 szczypta
- jaja kurze - 2 kawałki
- Olej roślinny - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem, solą i wanilią.
Dodaj twaróg i mieszaj, aż będzie gładki.
Dodaj przesianą mąkę, ponownie wymieszaj i pozostaw ciasto na 20-30 minut.
Uformuj piękne kulki, zwiń w mąkę i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy