
Jeśli nie ma czasu i chęci pieczenia deseru przez długi czas, spróbuj takiego sernika bez pieczenia. Jest również przygotowywany na bazie mascarpone, więc prawie nie różni się smakiem od klasyki. Możesz go uzupełnić słodkimi świeżymi jagodami.
Składniki
- ciasteczka - 250 g
- masło - 100 g
- mascarpone - 400 g
- mleko - 150 ml
- śmietana (33%) – 100 ml
- mleko skondensowane - 200 g
- żelatyna - 25 g
- miód - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, wymieszaj ze stopionym masłem i ubij podstawę do formy.
Ubij wszystkie pozostałe składniki blenderem, aż będą gładkie.
Wlej żelatynę, ponownie ubij i wlej masę na podstawę.
Wyślij sernik do piekarnika na noc.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy