desery 21.07.2023

ciasto naleśnikowe PP

40 min
6 porcji
Ciasto naleśnikowe PP
Jukov studio, stock.adobe.com
0

Nawet ci, którzy gorliwie liczą kalorie, mogą sobie pozwolić na pyszny deser. Ciasto naleśnikowe PP jest przygotowywane bez cukru i tylko ze zdrowych produktów. Krem jest ubijany z beztłuszczowego twarogu i ricotty. W razie potrzeby możesz dodać trochę waniliny lub skórki cytrusowej.

Składniki

do testu:
do kremu:
Opcjonalnie:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka ze stewią, aż będą puszyste.

Dodaj mleko, masło, wanilinę, skrobię i mąkę. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Wlej trochę ciasta na rozgrzaną patelnię, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni i smaż na złoty kolor po obu stronach. Powtarzaj czynności,aż skończy się ciasto.

Wymieszaj ricottę, twaróg i ekstrakt ze stewii.

Ułóż naleśniki jeden na drugim, szczotkując przygotowaną śmietaną.

Udekoruj wierzch i posyp posiekanymi orzechami. Przed podaniem ciasto naleśnikowe PP należy odstawić na kilka godzin w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy