Nawet ci, którzy uważnie liczą kalorie, mogą cieszyć się takim deserem. Pastylka Agrestowa jest przygotowywana bez cukru, aromatów i innych szkodliwych dodatków. Nie musisz gotować przecieru jagodowego, po prostu połóż go cienką warstwą na wyłożonej blasze do pieczenia i wysusz.
Składniki
- agrest - 1 kg
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jagody agrestu zmielić w blenderze.
Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj olejem roślinnym i ułóż puree z agrestu. Optymalna grubość warstwy wynosi około 5 mm.
Suszyć przez 6-8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni. Polecam trzymać drzwi uchylone przez cały ten czas.
Oddziel gotową pastylkę od papieru, zwiń w ciasną rolkę i pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy