desery 24.07.2023

pastylka Agrestowa w domu

8 godz. 10 min.
4 porcje
Pastylka z agrestu w domu
azurita, stock.adobe.com
0

Nawet ci, którzy uważnie liczą kalorie, mogą cieszyć się takim deserem. Pastylka Agrestowa jest przygotowywana bez cukru, aromatów i innych szkodliwych dodatków. Nie musisz gotować przecieru jagodowego, po prostu połóż go cienką warstwą na wyłożonej blasze do pieczenia i wysusz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jagody agrestu zmielić w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj olejem roślinnym i ułóż puree z agrestu. Optymalna grubość warstwy wynosi około 5 mm.

Suszyć przez 6-8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni. Polecam trzymać drzwi uchylone przez cały ten czas.

Oddziel gotową pastylkę od papieru, zwiń w ciasną rolkę i pokrój.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy