Odrzuć cukierki i czekoladki! Lepiej dodaj suszone owoce i naturalne słodycze do swojej diety. Jeśli Na zewnątrz jest lato, możesz zrobić pastylkę z brzoskwiń. Wierz lub nie, ale nie jest to trudne nawet w domu.
Składniki
- brzoskwinie - 1 kg
- cukier - 150 g
- kardamon (mielony) – 0,5 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Brzoskwinie przekrój na pół, obierz, usuń pestki.
Zmiel brzoskwinie w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.
Dodaj cukier, kardamon i gotuj przez 10 minut, często mieszając. Masa powinna lekko zgęstnieć.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym.
Ułóż półfabrykat brzoskwiń i spłaszcz. Suszyć przez 8 godzin w piekarniku w temperaturze 70 stopni.
Oddziel pastylkę od papieru, pokrój w szerokie wstążki i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy