Sernik dyniowy pewnie łączy wszystko, co najlepsze na raz. Jasny kolor, bogaty aromat, wyrazisty smak,a także korzyści. I oczywiście istnieją różne sposoby jego przygotowania. Na przykład, jak oprzeć się takiemu przepisowi w powolnej kuchence?
Składniki
- orzechy włoskie (obrane) – 100 g
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- śmietana (od 20%) – 100 g
- cukier - 240 g
- Manka - 150 g
- Dynia - 350 g
- skrobia - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyłóż miskę wolnowaru pergaminem i ułóż kawałki prażonych orzechów.
Zmiksuj dynię blenderem.
Ubij twarożek, śmietanę, cukier, semolinę, przyprawy i żółtka za pomocą blendera. Dodaj dynię i ponownie ubij.
Ubij osobno białka ze szczyptą soli do stojaka na szczyty i wymieszaj z twarogiem łopatką.
Wlej wszystko do miski wolnowaru i włącz tryb "pieczenia" na godzinę.
Następnie przez kolejne 20 minut włącz tryb "Ogrzewanie".
Schłodzić sernik bezpośrednio w misce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy