Być może najbardziej Oryginalna wersja nadziewanej dyni. Tym razem w formie deseru – z najdelikatniejszym lekkim kremem w środku. Mówię Ci, jak go ugotować i napełnić, aby wszystko było pięknie i równomiernie upieczone.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij czapkę z dyni, usuń nasiona i miąższ. Powinny pozostać ściany o grubości około 1,5-2 cm.
Ubij mleko, sól, cukier, jajka i żółtka, aż się połączą. Możesz użyć mleka kokosowego lub migdałowego.
Pokrój wanilię i dodaj nasiona do śmietany. Zetrzyj tam imbir i jeszcze raz ubij.
Wlej śmietanę do dyni i włóż do piekarnika na blasze do pieczenia. Umieść pojemnik z wodą na dnie piekarnika i dodaj go, gdy odparuje.
Piec około 50-70 minut w 170 stopniach, aż krem się ugotuje. Dynia jest cięta, gdy całkowicie ostygnie.
15 minut przed gotowaniem możesz udekorować go drobno startym miąższem z cukrem na wierzchu.