desery 19.07.2023

Rolada tiramisu

2 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka tiramisu
ld1976, stock.adobe.com
0

Oryginalnym sposobem na pokonanie klasycznego deseru tiramisu jest przygotowanie go jako bułki. Bardzo proste, smaczne i piękne. A potem bardzo wygodnie jest pokroić go na stół. Ten przepis jest wielokrotnie testowany w praktyce, więc śmiało się nim dzielę!

Składniki

na biszkopt:
do impregnacji:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka solą, cukrem i cukrem waniliowym, aż będą puszyste.

Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj ciasto.

Wlej go na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia z wysokimi bokami.

Piecz ciasto przez około 7-10 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni, aż będzie lekko rumiane.

Odwróć ciasto na matę silikonową i natychmiast zwiń je w rolkę razem z matą. Pozostaw na godzinę.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem na szczyty. Dodaj twaróg i ponownie ubij.

Dodaj startą czekoladę i wymieszaj śmietanę.

Do impregnacji zaparz kawę z cukrem w wodzie.

Rozpakuj biszkopt i namocz go w tej impregnacji.

Rozłóż warstwę kremu, ponownie zwiń bułkę i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Posmaruj go pozostałą śmietaną i posyp kakao.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy