Jeśli szukasz oryginalnego, ale prostego deseru, zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu! Śmietana z miodem i orzechami to niesamowicie pyszne domowe ciasto. Pamiętaj tylko, że alergicy powinni być bardziej ostrożni.
Składniki
 do ciast:
 - mąka - 1 szkło
 - cukier - 0.5 szklanki
 - jaja kurze - 3 kawałki
 - soda spożywcza - 1 łyżeczka
 - orzechy włoskie - 2 szklanki
 - sól - 1 szczypta
 - skrobia - 2 art.
 - miód - 3 art.
 
 do kremu:
 - śmietana - 500 g
 - cukier puder - 100 g
 - miód - 2 art.
 - ekstrakt z migdałów - 0.5 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i miodem.
Posiekaj orzechy i wymieszaj z resztą suchych składników.
Połącz obie mieszanki i dokładnie wymieszaj ciasto.
Podziel go na 4 części i piecz cienkie ciasta przez 10-15 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
Ubij składniki kremu, aż będą puszyste.
Gdy ciasta ostygną, Zbierz śmietanę i wyślij do lodówki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy