Brzoskwinie i ananasy najlepiej nadają się do tego deseru na bazie mleka kokosowego, ale możesz wziąć inne owoce. Okazuje się cudownym wegańskim przysmakiem, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych.
Składniki
- mleko kokosowe - 200 g
 - żelatyna - 5 g
 - twaróg - 250 g
 - brzoskwinie - 2-3 kawałki
 - ananas - 6 pierścienie
 - płatki migdałów - 4 łyżeczka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją. Pozostaw do spęcznienia.
Ubij mleko kokosowe z twarogiem mikserem.
Dodaj żelatynę do mieszanki i dobrze wymieszaj.
Pokrój brzoskwinie i ananasy w kostkę i ładnie ułóż z musem na szklankach warstwami.
Posyp wszystko płatkami migdałów.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy