Brzoskwinie i ananasy najlepiej nadają się do tego deseru na bazie mleka kokosowego, ale możesz wziąć inne owoce. Okazuje się cudownym wegańskim przysmakiem, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych.
Składniki
- mleko kokosowe - 200 g
- żelatyna - 5 g
- twaróg - 250 g
- brzoskwinie - 2-3 kawałki
- ananas - 6 pierścienie
- płatki migdałów - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją. Pozostaw do spęcznienia.
Ubij mleko kokosowe z twarogiem mikserem.
Dodaj żelatynę do mieszanki i dobrze wymieszaj.
Pokrój brzoskwinie i ananasy w kostkę i ładnie ułóż z musem na szklankach warstwami.
Posyp wszystko płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy