desery 14.02.2022

Domowy Baton cytrynowy

45 min
4 porcje
Domowy Baton cytrynowy
O.B., stock.adobe.com
0

Jeśli przestrzegasz właściwego odżywiania, to na pewno próbowałeś batonów sklepowych - dla energii, doboru użytecznych pierwiastków śladowych i po prostu w postaci pysznego deseru. Dzisiaj powiem Ci, jak samodzielnie przygotować takie batony. Tym razem cytrynowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel płatki, orzechy, daktyle i pastę orzechową w blenderze, aż będą gładkie. Umieść cienką warstwę w formie.

Ubij jajka trzepaczką ze skórką i sokiem z cytryny.

Dodaj cukier i mąkę, wymieszaj i wlej na bazę orzechową.

Piecz przez 30 minut w 170 stopniach, ostudź i pokrój w batoniki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy