Podczas diety ketonowej większość deserów jest zakazana. Ale możesz je przygotować samodzielnie, eliminując lub zastępując szkodliwe składniki. Na przykład pojawił się przepis na keto Marshmallow na agar-agar. Bez cukru i barwników, tylko zdrowa i naturalna żywność.
Składniki
- białka jaj - 2 kawałki
- agar-agar - 8 g
- stewia - 1 łyżeczka
- kwas cytrynowy - 0,3 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- woda - 60 ml
- jagody - garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel jagody w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito.
Agar-agar wymieszaj z gorącą wodą, gotuj przez 2-3 minuty i odłóż na bok.
Schłodzone białka ubij solą i kwasem cytrynowym, aż osiągną stabilne szczyty.
Bez przerywania pracy miksera wlej przecier jagodowy do masy białkowej.
Dodaj stewię, półfabrykat agarowo-agarowy i ubijaj wszystko razem przez kolejne 3-5 minut.
Użyj strzykawki do ciasta, aby osadzić pianki na papierze do pieczenia. Suszyć 1 dzień w temperaturze pokojowej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy