Sernik bez sera-brzmi fantastycznie sprzecznie, prawda? Ale wszystko jest o wiele prostsze. Chcę podzielić się z wami sprawdzonym przepisem. Jego główną zaletą jest to, że podstawa takiego sernika ma po prostu idealną konsystencję i konsystencję.
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 300 g
- masło - 100 g
- cukier - 180 g
- śmietana (20%) – 400 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, wymieszaj ze stopionym masłem i ubij w foremkę z brzegami.
Piec bazę przez 10 minut w 180 stopniach w piekarniku.
Ubij śmietanę z cukrem, wanilią, jajkami i skrobią, aż będzie gładka.
Wlej masę na ciasto i piecz sernik w piekarniku przez 40-50 minut w 160 stopniach.
Niech sernik ostygnie i wstaw do lodówki na noc.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy